وحدة ادارة المشروعات

معرض القاهرة الدولى للابتكار هو إحتفال سنوى للابتكارات و فرصة للمبتكرين والمخترعين ومراكز نقل التكنولوجيا فى الجامعات والمعاهد والمراكز البحثية وفرصة لطلاب الجامعات عشان يعرضوا مشاريع تخرجهم وكمان فرصة لجمعيات رعاية المبتكرين ورواد الأعمال والشركات التكنولوجية الناشئة وبالتالى هتكون فرصة ليك عشان زوار المعرض أنهم يشوفوا كل الابتكارات دى واللى بيكون اغلبهم من العلماء ورجال الأعمال والرجال الصناعة والمستثمرين ورجال الإعلام والقنوات التلفزيونية وهيكون عندك فرصة تاخد تمويل من البحث العلمى أو ان المستثمرين تتبنى فكرتك أو تكون واحد من الشركات الناشئة فى الحاضنات التكنولوجية ، طيب الهدف من المعرض إيه ؟
هدفنا من المعرض أن الابتكار يبقى ثقافة عند كل الناس ولا يقتصر على مجال العلوم والتكنولوجيا و أن يكون كل شىء فى حياتنا جزء منه قايم على الابتكار وبالتالى فالمعرض فرصة فى خلق بيئة تحفز الابتكار على الظهور وتساعد فى تسويقه وانه يصل للعالمية وبالتالى يبقى المعرض منصة غتصال بين كل المهتمين بالابتكار على المستوى المحلى والدولى ولايقتصر فقط المعرض على مستوى مصر ولكن يمتد للمحيط العربى والدولى ولذلك هيكون معانا ضيوف من دول عربية وأجنبية لمتابعة فعاليات المعرض.
الأكاديمية السنة دى هتنظم المعرض يوم 19 و20 نوفمبر قدام متحف الشرطة فى القلعة ودى السنة الثالثة لوجود المعرض واللى كان فى عام 2015 فى قصر البارون والسنة اللى قبله 2014 فى الجريك كامبس ، والمعرض السنة دى مش هيكون مجرد مكان مفتوح لعرض الابتكارات الاختراعات فى مجال العلم التكنولوجيا ولكن هيكون فيه حضور للابتكار فى مجالات جديدة ومختلفة تهم المجتمع والأطفال ورجال الصناعة والحرف والتراث و الرسوم المتحركة والكتب والمجلات العلمية .......... تابعونا عشان تعرفوا معانا المجالات الجديدة والفعاليات اللى هيقدمها معرض القاهرة للابتكار